# The A1 Trunk Road (Haringey) Red Route Traffic Order 1993, Article 2: Interpretation


(1) In this Order–
“carriageway” means a way constituting or comprised in a highway, being a way over which the public have a right of way for the passage of vehicles;
“licensed cab” has the same meaning as in the London Cab Act 1968;
“London bus service” and “London local service licence” have the same meaning as in Part II of the Transport Act 1985; and “trunk road red route” has the meaning given in article 3.
(2) References in this Order to a disabled person, to a disabled person’s vehicle and to a vehicle displaying a disabled person’s badge in the relevant position shall be construed in accordance with the Local Authorities' Traffic Orders (Exemptions for Disabled Persons) (England and Wales) Regulations 1986.
(3) For the purposes of this Order, a vehicle shall be deemed–
(a) to have stopped or to be at rest in a length of road specified in a Schedule if any point in that length of road is below the vehicle or its load (if any) and the vehicle is at rest; or
(b) to have waited for more than a period specified in article 4(3) in a length of road specified in a Schedule if any one point in that length of road is below the vehicle or its load (if any) throughout a period exceeding the specified period whether or not the vehicle is moved during that period;
and for the purposes of article 4(3), any time during which a vehicle is at rest in the circumstances set out in articles 6 to 9 shall not be regarded as a previous period when that vehicle was at rest.
(4) A reference in this Order to a length of road specified in a Schedule or in Part of a Schedule is–
(a) if the Schedule is Schedule 1, a reference to every part of the length of road described in a single paragraph in that Schedule or Part of that Schedule; or
(b) if the Schedule is Schedule 2, 3 or 4, a reference to every part of the length of road described in a single paragraph of the Schedule or Part of the Schedule in question which lies between the edge of the carriageway and the centre of the road on the side stated in that paragraph or otherwise indicated in that Schedule;
and a reference to the name of a road is, where applicable, a reference to so much of that road which is in the London Borough of Haringey.
(5) Unless the context otherwise requires, a reference in this Order–
(a) to a numbered article or Schedule is a reference to the article or Schedule bearing that number in this Order, and
(b) to a numbered paragraph is a reference to the paragraph bearing that number in the article in which the reference occurs.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1993/896/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/a1-trunk-road-haringey-red-route-traffic-order-1993/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

