# The A13 Trunk Road (Tower Hamlets) (Bus Lanes) Traffic Order 1994, Article 3: Interpretation of references to a bus lane, a length of road and associated expressions


(1) In this Order, “bus lane” means the area bounded by–
(a) the relevant edge of the carriageway of a length of road specified in the Schedule; and
(b) a traffic sign consisting of a longitudinal single white line on the same side of the road as that edge (such a white line being referred to in this Order, in relation to a bus lane, as “the single white line”);
and extending along the whole of that length of road.
(2) Without prejudice to the generality of paragraph (1) above, where the single white line marking the boundary of a bus lane is broken by a gap opposite and adjacent to the junction of such a length of road with any other road or at a pedestrian crossing, the boundary shall nevertheless be regarded as continuing unbroken.
(3) In this Order–
(a) a reference to a length of road specified in the Schedule is a reference to a length of road described in a single paragraph of the Schedule;
(b) a reference to the relevant edge of the carriageway, in relation to a length of road described in a paragraph of the Schedule, is a reference to the edge on the side of the road indicated by the Schedule; and
(c) a reference to an adjacent part of the road, in relation to a bus lane, is a reference to an area that is not within the bus lane but is within the carriageway of the length of road which comprises the bus lane.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1994/2887/article/3 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/a13-trunk-road-tower-hamlets-bus-lanes-traffic-order-1994/article-3
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

