# The Armed Forces (Custody Without Charge) Regulations 2009, Regulation 2: Interpretation

Extent: E+W+S+N.I.

(1) In these Regulations—
“the Act” means the Armed Forces Act 2006;
“arresting officer” means—
(a) a person who arrests a person under section 67;
(b) a service policeman who arrests a person under section 69(1); or
(c) the person who is responsible for receiving a person transferred into service custody under section 313(4), 315(4)(a) 316(3)(a)(i) or (b) or 317(4);
“assisting officer” has the meaning given in regulation 7;
“authorising officer” means the commanding officer or a person exercising functions delegated under regulation 3;
“civilian policeman” means a member of a UK or British overseas territory police force;
“custody” means service custody and is to be construed in accordance with sections 98 to 102;
“the relevant time” means—
(a) in relation to a person arrested under section 67 or section 69(1) or arrested by a civilian policeman and subsequently transferred into custody under sections 313(4), 316(3) or 317(4), the time of the arrest; or
(b) in relation to a person delivered into custody following surrender under section 315, the time of the surrender;
“service court” means the Court Martial, the Service Civilian Court or the Court Martial Appeal Court; and
“unit” means—
(a) a naval ship or establishment;
(b) any body of members of Her Majesty’s forces formed under the command of a person appointed to be the commanding officer of the body; or
(c) an air force station.
(2) Any reference in these Regulations to a numbered section is to that section of the Act unless otherwise stated.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2009/1097/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/armed-forces-custody-without-charge-regulations-2009/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

