# The Armed Forces (Enlistment) Regulations 2009, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations—
(a) except in the Schedule, references to a recruiting officer are to a person appointed under regulation 3; and
(b) references to an approving officer, in relation to a recruiting officer, are to any other recruiting officer.
(2) References in these Regulations to an enlistment paper are to a document which contains, in a form from time to time approved by or on behalf of the Defence Council—
(a) the questions to be put, by or on the direction of a recruiting officer, to a person offering to enlist in the regular forces;
(b) the terms of the declaration to be signed by such a person; and
(c) the terms in which the recruiting officer enlisting a person is to attest his enlistment.
(3) References in these Regulations to the terms on which a person enlists or offers to enlist in the regular forces are to the term and type of service for which, and any conditions on which, he so enlists or offers so to enlist.
(4) A person enlists in the regular forces when—
(a) an enlistment paper prepared in relation to him states the terms on which he offers so to enlist, and
(b) at the request of and in the presence of a recruiting officer, he signs the declaration in the enlistment paper,
and references in these Regulations to a person’s enlistment, and to an enlisted person, are to be construed accordingly.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2009/2057/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/armed-forces-enlistment-regulations-2009/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

