{
  "url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-naval-chaplains-regulations-2009/regulation-2",
  "json_url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-naval-chaplains-regulations-2009/regulation-2.json",
  "legislation": "uksi/2009/826",
  "legislation_title": "The Armed Forces (Naval Chaplains) Regulations 2009",
  "legislation_url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-naval-chaplains-regulations-2009",
  "path": "regulation/2",
  "kind": "regulation",
  "number": "2",
  "heading": "Interpretation",
  "text": "In these Regulations—\n(a) “the Act” means the Armed Forces Act 2006;\n(b) any reference to a numbered section is to that section of the Act; and\n(c) any reference to a chaplain’s commanding officer includes—\n(i) the officer in command of any naval ship or establishment, or air-force station, in which the chaplain may be; and\n(ii) where the chaplain accompanies any body (or any portion of a body) of members of Her Majesty’s forces formed under the command of a person appointed to be the commanding officer of the body, that person.",
  "extent": null,
  "status": null,
  "version": "current",
  "annotations": [],
  "outstanding_effects": [],
  "provenance": {
    "source": "legislation.gov.uk",
    "source_url": "https://www.legislation.gov.uk/uksi/2009/826/regulation/2",
    "retrieved_at": "2026-10-29T03:13:48.794186+00:00"
  },
  "licence": "Open Government Licence v3.0",
  "licence_url": "https://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3/",
  "attribution": "Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives."
}