{
  "url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-pension-regulations-2014/schedule/paragraph-13",
  "json_url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-pension-regulations-2014/schedule/paragraph-13.json",
  "legislation": "uksi/2014/2336",
  "legislation_title": "The Armed Forces Pension Regulations 2014",
  "legislation_url": "https://openlegislation.uk/armed-forces-pension-regulations-2014",
  "path": "schedule/paragraph/13",
  "kind": "paragraph",
  "number": "13",
  "heading": "Application and Interpretation",
  "text": "(1) In this Part—\n“receiving scheme”, in relation to a remediable value, means the scheme to which the remediable value was, or is to be, paid;\n“reformed public service pension scheme” means—\n(a)a Chapter 1 scheme within the meaning of section 33 of PSPJOA 2022;\n(b)a judicial scheme within the meaning of section 70(1) of PSPJOA 2022;\n(c)a local government scheme within the meaning of section 86(1) of PSPJOA 2022;\n“relevant legacy pension scheme” means, in relation to a remediable transfer value, the armed forces pension scheme under which M’s remediable service is pensionable by virtue of section 2(1) of PSPJOA 2022;\n“remediable benefits” means the benefits payable to or in respect of a remedy member in relation to that member’s remediable service;\n“remediable club transfer value”, in relation to a member, means the payment or acceptance by the scheme manager of a transfer value under Part 8 of the scheme in accordance with the club transfer arrangements, in so far as the transfer value relates to the member’s remediable rights;\n“remediable rights”, in relation to a member, means the member’s rights to benefits under a reformed public service pension Scheme secured by virtue of the member’s remediable service;\n“remediable transfer value”, in relation to a member, means the payment or acceptance by the scheme manager of a transfer value payment under Part 8 during the period 1st April 2015 to 31st March 2022, other than a remediable club transfer value;\n“remediable value” means a remediable club transfer value or a remediable transfer value;\n“sending scheme”, in relation to a remediable value, means the scheme which paid, or is to pay, the remediable value.\n(2) Where a provision of this Part requires the scheme manager to calculate a club transfer value or a transfer value (including a remediable club transfer value or a remediable transfer value) in relation to rights secured in a pension scheme, that value is to be calculated in accordance with—\n(a) the provisions of the pension scheme which apply to the calculation of values of that type, and\n(b) the guidance and tables for the purpose of calculating such values that were, or are, in use on the date used for the original calculation.\n(3) For the purposes of this Part, any rule or condition in Part 8 of the scheme or the club transfer arrangements relating to the time within which a transfer value payment must be made or accepted that would otherwise prevent any payments being made or accepted under this Part, that rule or condition is treated as complied with or met.",
  "extent": null,
  "status": null,
  "version": "current",
  "annotations": [
    {
      "type": "F",
      "label": "F1",
      "text": "Sch. inserted (1.10.2023) by The Armed Forces Pensions (Remediable Service) Regulations 2023 (S.I. 2023/998), reg. 1(b), Sch. 7"
    }
  ],
  "outstanding_effects": [],
  "provenance": {
    "source": "legislation.gov.uk",
    "source_url": "https://www.legislation.gov.uk/uksi/2014/2336/schedule/paragraph/13",
    "retrieved_at": "2026-10-29T00:04:13.886265+00:00"
  },
  "licence": "Open Government Licence v3.0",
  "licence_url": "https://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3/",
  "attribution": "Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives."
}