# The Armed Forces Pension Scheme Order 2005, Paragraph 18: Application and Interpretation of this Part


(1) This Part applies to or in respect of a remedy member (“R”)—
(a) who has at least one previous period of pensionable service in the AFPS 1975 (“earlier service”) which ended before or during the remedy period,
(b) who entered into further pensionable service, which was remediable service, under the AFPS 2015 (“re-joiner service”) during the remedy period,
(c) where, in relation to that re-joiner service met the criteria to be a transition member with continuity of service in relation to the earlier period of service under paragraph 2 of Schedule 3 to the AFPS 1975 at the point the pension under paragraph (d) came into payment,
(d) where, immediately before 1st October 2023, a pension under paragraphs 15 to 17, 23 to 36 or 39 to 42A of Schedule 3 of the AFPS 1975 was in payment in respect of R’s re-joiner service, and
(e) where the relevant Chapter 1 legacy scheme under which R’s re-joiner service is pensionable is this Scheme.
(2) References in this Part to R’s earlier service are to the qualifying and reckonable service under the AFPS 1975 in respect of which the pension in paragraph (1)(d) is payable.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2005/438/schedule/3/paragraph/18 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/armed-forces-pension-scheme-order-2005/schedule-3/paragraph-18
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

