# The Building (Approved Inspectors etc.) Regulations 2000, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations unless the context otherwise requires—
“the Act” means the Building Act 1984;
“building” means any permanent or temporary building but not any other kind of structure or erection, and a reference to a building includes a reference to part of a building;
“building work” has the meaning given in regulation 3(1) of the Principal Regulations;
“controlled service or fitting” means a service or fitting in relation to which Part G, H or J of Schedule 1 to the Principal Regulations imposes a requirement;
“day” means any period of 24 hours commencing at midnight and excludes any Saturday, Sunday, Bank holiday or public holiday;
“dwelling” includes a dwelling-house and a flat;
“dwelling-house” does not include a flat or a building containing a flat;
“energy rating” of a dwelling means a numerical indication of the overall energy efficiency of that dwelling obtained by the application of a procedure approved by the Secretary of State under regulation 16(2) of the Principal Regulations;
“fire authority” means the authority discharging in the area in which the premises are or are to be situated the functions of fire authority under the Fire Services Act 1947;
“flat” means separate and self-contained premises constructed or adapted for use for residential purposes and forming part of a building from some other part of which it is divided horizontally;
“material alteration” has the meaning given in regulation 3(2) of the Principal Regulations;
“material change of use” has the meaning given in regulation 5 of the Principal Regulations;
“the Principal Regulations” means the Building Regulations 2000.
(2) Where any regulation requires the use of a numbered form in Schedule 2, a form substantially to the like effect may be used.
(3) Any reference in these Regulations to the carrying out of work includes a reference to the making of a material change of use.
(4) Any reference in these Regulations to an initial notice (whether or not combined with a plans certificate) shall in an appropriate case be construed as a reference to that initial notice as amended by an amendment notice which has been accepted by a local authority.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2000/2532/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/building-approved-inspectors-etc-regulations-2000/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

