{
  "url": "https://openlegislation.uk/building-approved-inspectors-etc-regulations-2010/regulation-2",
  "json_url": "https://openlegislation.uk/building-approved-inspectors-etc-regulations-2010/regulation-2.json",
  "legislation": "uksi/2010/2215",
  "legislation_title": "The Building (Approved Inspectors etc. ) Regulations 2010",
  "legislation_url": "https://openlegislation.uk/building-approved-inspectors-etc-regulations-2010",
  "path": "regulation/2",
  "kind": "regulation",
  "number": "2",
  "heading": "Interpretation",
  "text": "(1) In these Regulations—\n“the Act” means the Building Act 1984;\n“approver” means a registered building control approver within the meaning of section 58N of the Act;\n“building” means any permanent or temporary building but not any other kind of structure or erection, and a reference to a building includes a reference to part of a building;\n“building work” has the meaning given in regulation 3(1) of the Principal Regulations;\n“controlled service or fitting” means a service or fitting in relation to which Part G, H, J or L of Schedule 1 to the Principal Regulations imposes a requirement;\n“day” means any period of 24 hours commencing at midnight and excludes any Saturday, Sunday, Bank holiday or public holiday;\n“designated body” has the meaning given in regulation 4;\n“dwelling-house” does not include a flat or a building containing a flat;\n“flat” means separate and self-contained premises constructed or adapted for use for residential purposes and forming part of a building from some other part of which it is divided horizontally;\n“material alteration” has the meaning given in regulation 3(2) of the Principal Regulations;\n“material change of use” has the meaning given in regulation 5 of the Principal Regulations;\n“the Principal Regulations” means the Building Regulations 2010.\n(2) Where any regulation requires the use of a numbered form in Schedule 1, a form substantially to the like effect may be used.\n(3) Any reference in these Regulations to the carrying out of work includes a reference to the making of a material change of use.\n(4) Any reference in these Regulations to an initial notice (whether or not combined with a plans certificate) shall in an appropriate case be construed as a reference to that initial notice as amended by an amendment notice which has been accepted by a local authority.",
  "extent": "E+W",
  "status": null,
  "version": "current",
  "annotations": [
    {
      "type": "F",
      "label": "F1",
      "text": "Regulations revoked (E.) (6.4.2024) by The Building (Registered Building Control Approvers etc.) (England) Regulations 2024 (S.I. 2024/110), regs. 1(3), 43(a)(i) (with regs. 44-47)"
    },
    {
      "type": "F",
      "label": "F2",
      "text": "Words in reg. 2 inserted (6.4.2024) by The Building (Approved Inspectors etc.) (Amendment) (Wales) Regulations 2024 (S.I. 2024/244), regs. 1(1), 4"
    },
    {
      "type": "M",
      "label": "M1",
      "text": "S.I.2010/2214."
    }
  ],
  "outstanding_effects": [],
  "provenance": {
    "source": "legislation.gov.uk",
    "source_url": "https://www.legislation.gov.uk/uksi/2010/2215/regulation/2",
    "retrieved_at": "2026-10-29T02:31:47.927939+00:00"
  },
  "licence": "Open Government Licence v3.0",
  "licence_url": "https://www.nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3/",
  "attribution": "Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives."
}