# The Building (Scotland) Regulations 2004, Paragraph 6.1: Energy demand ...


Every building must be designed and constructed in such a way that–
(a) the energy performance is estimated in accordance with a methodology of calculation approved under regulation 7(a) of the Energy Performance of Buildings (Scotland) Regulations 2008 ; ...
(b) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(c) it is a nearly zero-energy building.
(d) it is capable of reducing the energy demand of the building.
Interpretation of this standard
In this standard—
“energy from renewable sources” means energy from renewable non-fossil sources, namely wind, solar, aero-thermal, geothermal, hydrothermal and ocean energy, hydropower, biomass, landfill gas, sewage treatment plant gas and biogases; and
“nearly zero-energy building” means a building that has a very high energy performance, as determined in accordance with a methodology approved under regulation 7 of the Energy Performance of Buildings (Scotland) Regulations 2008 , where the nearly zero or very low amount of energy required should be covered to a very significant extent by energy from renewable sources, including energy from renewable sources produced on site or nearby.
Limitation
(1) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(2) This standard does not apply to—
(a) alterations and extensions to buildings other than—
(i) alterations and extensions to stand-alone buildings having an area less than 50 square metres that would increase the area to 50 square metres or more;
(ii) extensions to non-domestic buildings where the extension will have an area which is both greater than 100 square metres and greater than 25% of the area of the existing building; and
(iii) alterations to buildings involving the fit-out of the building shell which is the subject of a continuing requirement;
(b) conversions of buildings;
(c) non-domestic buildings and buildings that are ancillary to a dwelling that are stand-alone having an area less than 50 square metres;
(d) buildings, which will not be heated or cooled other than by heating provided solely for the purpose of frost protection; ...
(e) limited life buildings which have an intended life of less than 2 years.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ssi/2004/406/schedule/5/paragraph/6.1 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/building-scotland-regulations-2004/schedule-5/paragraph-6.1
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

