# The Building (Scotland) Regulations 2004, Paragraph 7.2: Electric vehicle charging


Every building must be designed and constructed in such a way that provision for the charging of electric vehicles is made where car parking spaces are located within the building or the curtilage of the building.
Limitation
This standard does not apply to—
(a) a non-domestic building where ten or fewer car parking spaces are present within the building or the curtilage of the building,
(b) alteration to, or extension of a building, other than major renovation works.
Interpretation of this standard
In this standard—
“building envelope” in relation to a building, means the walls, floor, roof, windows, doors, roof windows and roof-lights,
“major renovation works” means works for the renovation of a building where ten or more car parking spaces are present within the building or the curtilage of the building and where—
(a)more than 25% of the surface area of the building envelope undergoes renovation, and
(b)the works include works to—
(i)car parking spaces, or
(ii)the electrical infrastructure of the building or of the car parking spaces.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ssi/2004/406/schedule/5/paragraph/7.2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/building-scotland-regulations-2004/schedule-5/paragraph-7.2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

