# Burial Act 1852, Section 52: Interpretation of terms.


In this Act . . .
. . . . . .
“Incumbent” and “minister” shall, in respect of any fee made payable to an incumbent or minister under this Act, mean the clergyman who would have been entitled to the fee had the body been buried in the churchyard or burial ground of the parish from which it came, or in the burial ground of the ecclesiastical district in case such district has a burial ground at the passing of this Act; and if any difference shall arise between two or more persons severally claiming to be the incumbent or minister under this provision, such difference shall be determined by the bishop of the diocese.
“Churchwardens” shall mean also chapelwardens, or other persons discharging the duties of churchwardens:
. . . . . .

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/Vict/15-16/85/section/52 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/burial-act-1852/section-52
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

