# The Care Quality Commission (Registration) Regulations 2009, Regulation 2: Interpretation

Extent: E+W

In these Regulations—
“the Act” means the Health and Social Care Act 2008;
“health service body” means an English NHS body, or NHS Blood and Transplant;
“local authority” has the same meaning as in section 2B of the National Health Service Act 2006;
“registered manager” means, in respect of a regulated activity, a person registered with the Commission under Chapter 2 of Part 1 of the Act as a manager in respect of that activity;
“registered person” means, in respect of a regulated activity, the person who is the service provider or a registered manager in respect of that activity;
“relevant address” means—
(a)where the service provider is registered to carry on the regulated activity to which the enforcement action relates from one address, that address; or
(b)where the service provider is registered to carry on the regulated activity from more than one address, any of those addresses to which the enforcement action is relevant;
“service provider” means, in respect of a regulated activity, a person registered with the Commission under Chapter 2 of Part 1 of the Act as a service provider in respect of that activity;
“service user” means a person who receives services provided in the carrying on of a regulated activity.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2009/3112/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/care-quality-commission-registration-regulations-2009/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

