# The Charities Act 2006 (Changes in Exempt Charities) Order 2010, Paragraph 18: Interpretation

Extent: E+W

In this Schedule—
(a) “appointed day” means the day appointed for the commencement of section 11(3) of the Charities Act 2006;
(b) “current financial year” means, in relation to a charity, a financial year which—
(i) began before the appointed day; but
(ii) ends on or after that day;
(c) “financial year” has the meaning given by section 97(1) of the 1993 Act;
(d) “formerly exempt charity” means a charity which—
(i) ceased to be an exempt charity, on the appointed day, or
(ii) is one of a particular description of charities which ceased to be exempt charities on that day,
by virtue of a provision of this Order;
(e) “new exempt charity” means a charity which becomes an exempt charity, on or after the appointed day, by virtue of article 2(7) of this Order;
(f) “principal regulator” has, in relation to an exempt charity, the meaning given by section 13 of the Charities Act 2006.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2010/500/schedule/2/paragraph/18 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/charities-act-2006-changes-in-exempt-charities-order-2010/schedule-2/paragraph-18
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

