# The Charter Trustees Regulations 2009, Regulation 2: Interpretation

Extent: E+W

In these Regulations—
“the 2007 Act” means the Local Government and Public Involvement in Health Act 2007;
“the 1972 Act” means the Local Government Act 1972;
“charter trustee area” means the area for which charter trustees are established by a section 7 order;
“established” means established by a section 7 order;
“predecessor council” means a local authority which, by or in consequence of a section 7 order, will cease to exist on the reorganisation date;
“the relevant council” means the council of the single-tier area in which a charter trustee area lies;
“reorganisation date” means the date specified in a section 7 order as that on which a structural change comes into effect; and
“section 7 order” means an order under section 7 of the 2007 Act (implementation of proposals by order).

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2009/467/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/charter-trustees-regulations-2009/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

