# The Child Measurement Programme (Wales) Regulations 2011, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations —
“the Act” (“y Ddeddf”) means the National Health Service (Wales) Act 2006;
“authorised person” (“person awdurdodedig”) means (i) the relevant child’s parent, (ii) a person authorised in writing by the relevant child’s parent, or (iii) a person that the relevant child wishes to accompany them;
“the Child Measurement Programme for Wales” (“Rhaglen Mesur Plant Cymru”) means the annual programme under which relevant children are weighed and measured in schools;
“height measure” (“mesurydd taldra”) means a stadiometer on which a person stands to be measured by means of a vertical rule and a sliding horizontal rod or paddle;
“parent” (“rhiant”) in relation to a relevant child includes any person who has parental responsibility for, or has care of, the child and, in determining whether a person has care of the child, any absence of the child at a hospital or boarding school and any other temporary absence shall be disregarded;
“parental responsibility” (“cyfrifoldeb rhiant”) has the same meaning as in section 3 of the Children Act 1989;
“process” (“prosesu”) and “processed” (“proseswyd”) are to be interpreted in accordance with the meaning of “processing” in section 1(1) of the Data Protection Act 1998;
“reception year” (“blwyddyn dderbyn”) means the school year in which the majority of the children are aged either 4 or 5 years;
“relevant child” (“plentyn perthnasol”) means a child in the reception year or year 4;
“relevant health professional” (“proffesiynolyn iechyd perthnasol”) means a registered medical practitioner, a registered nurse or registered midwife;
“relevant person” (“person perthnasol”) means (i) a relevant healthcare professional where a Local Health Board has made arrangements with local authorities and proprietors of schools which are not maintained by a local authority, and (ii) in all other cases, a relevant healthcare professional or a person approved by the Welsh Ministers;
“scales” (“clorian”) means an electronic device on which a person stands to be weighed;
“school year” (“blwyddyn ysgol”) has the same meaning as in section 579(1) of the Education Act 1996; and
“year 4” (“blwyddyn 4”) means the school year in which the majority of the children are aged either 8 or 9 years.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/wsi/2011/985/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/child-measurement-programme-wales-regulations-2011/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

