# Children Act 1975, Section 55: Interpretation and extent of sections 50 to 53.

Extent: S

(1) In sections 50 to 53“child” means a person under the age of sixteen and “relative” means a grand-parent, brother, sister, uncle or aunt, whether of the full blood or half blood or by affinity.
(2) Sections 50 to 53 and this section apply to Scotland only and shall be construed in accordance with section 1(1) of the Law Reform (Parent and Child) (Scotland) Act 1986.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/1975/72/section/55 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/children-act-1975/section-55
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

