# Children and Social Work Act 2017, Section 63: Interpretation of Part 2


(1) In this Part—
“approved mental health professional” has the meaning given by section 114 of the Mental Health Act 1983;
“Minister of the Crown” has the same meaning as in the Ministers of the Crown Act 1975;
“professional standards” includes standards relating to—
(a)proficiency;
(b)performance;
(c)conduct and ethics;
(d)continuing professional training and development;
“register” means a register mentioned in section 39(1) or (2) (and related expressions are to be read accordingly);
“register of students” means a register mentioned in section 39(2) (and related expressions are to be read accordingly);
“registered student” means a person registered as someone who is undertaking education or training in England to become a social worker;
“the regulator” has the meaning given by section 36;
“social work in England” means social work which is required in connection with any health, education, or social services provided in England;
“social worker in England” means a person who engages in social work in England (but see subsection (2)).
(2) A person who is a member of a profession to which section 60(2) of the Health Act 1999 applies is not to be treated as a social worker in England by reason only of carrying out work as an approved mental health professional.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2017/16/section/63 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/children-and-social-work-act-2017/section-63
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

