# The Clinical Thermometers (EEC Requirements) Regulations 1993, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations except where the context otherwise requires—
“approved body” means a body approved by the Secretary of State under regulation 6;
“clinical thermometer” means a thermometer to which these Regulations apply in accordance with regulation 3;
“the Directive” means Council Directive No. 76/764/EEC on the approximation of the laws of the member States on clinical mercury–in–glass, maximum reading thermometers, as amended by Council Directive No. 83/128/EEC and Commission Directive No. 84/414/EEC;
“inspector” means a person authorised in writing by the Secretary of State to be an inspector for the purposes of these Regulations;
“the 1988 Regulations” means the Measuring Instruments (EEC Requirements) Regulations 1988;
(2) In these Regulations, unless the context otherwise requires, any reference to a numbered regulation is a reference to the regulation bearing that number and any reference in a regulation to a numbered paragraph is a reference to the paragraph of that regulation bearing that number.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1993/2360/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/clinical-thermometers-eec-requirements-regulations-1993/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

