# Companies Act 1967 (repealed), Section 102: Interpretation of Part II.

Extent: E+W+S

(1) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(2) In this Part of this Act, . . . “director” includes any person occupying the position of director, by whatever name called.
(3) A person shall not be deemed to be within the meaning of any provision of this Part of this Act a person in accordance with whose directions or instructions the directors of a company or other body corporate or any of them are accustomed to act by reason only that the directors of the body act on advice given by him in a professional capacity.
(4) References in this Part of this Act to a body corporate shall be construed as not including a corporation sole or a Scottish firm but as including a body incorporated outside Great Britain.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/1967/81/section/102 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/companies-act-1967-repealed/section-102
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

