# The Coroners (Inquests) Rules 2013, Article 2: Interpretation

Extent: E+W

(1) In these Rules—
“the 2009 Act” means the Coroners and Justice Act 2009;
“bank holiday” means a day designated as a bank holiday in England and Wales under the Banking and Financial Dealings Act 1971;
“copy” means in relation to a document, anything on to which information recorded in the document has been copied, by whatever means and whether directly or indirectly;
“coroner” means—
(a) a senior coroner, area coroner or assistant coroner;
(b) the Chief Coroner when conducting an inquest; or
(c) a judge, former judge or former coroner conducting an inquest in accordance with Schedule 10 to the 2009 Act;
“document” means any medium in which information of any description is recorded or stored;
“working day” means a day that is not a Saturday, a Sunday, a bank holiday, Christmas Day or Good Friday.
(2) All references to section and schedule provisions in these Rules are references to provisions in the 2009 Act, unless a rule specifically states otherwise.
(3) Any reference to a Form in these Rules is a reference to a Form in the Schedule to these Rules.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2013/1616/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/coroners-inquests-rules-2013/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

