# The Dental Practice Board Regulations 1992, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations, unless the context otherwise requires—
“the Act” means the National Health Service Act 1977;
“associateship agreement” has the same meaning as in the National Health Service (General Dental Services) Regulations 1992;
“the Board” means the Dental Practice Board;
“conditions of service” does not include remuneration;
“dentist” means a registered dental practitioner;
“member” means a member of the Board including its chairman;
“negotiations”, in relation to a class of officer, means negotiations taking place within a body recognised by the Secretary of State as being proper for the purposes of negotiating remuneration and conditions of service for that class of officer;
“non-officer member” means a person who is a member by virtue of regulation 4(a) or (b)(i) or (ii); and
“officer” means an officer of the Board.
(2) In these Regulations, unless the context otherwise requires—
(a) any reference to a numbered regulation is to the regulation bearing that number in these Regulations; and
(b) any reference in a regulation to a numbered paragraph is to the paragraph bearing that number in that regulation.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1992/655/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/dental-practice-board-regulations-1992/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

