# The Artist’s Resale Right Regulations 2006, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations—
“author”, in relation to a work, means the person who creates it;
“collecting society” has the meaning given in regulation 14(5);
“contract date”, in relation to a sale, means the time at which the contract of sale was made (and “contract of sale” has the meaning given in section 2 of the Sale of Goods Act 1979);
“copyright” has the meaning given in section 1 of the Copyright, Designs and Patents Act 1988;
“EEA state” means a member State, Iceland, Liechtenstein or Norway;
“qualifying body” has the meaning given in regulation 7(4);
“qualifying individual” has the meaning given in regulation 10(3);
“resale” is to be construed in accordance with regulation 12;
“resale right” has the meaning given in regulation 3 (and, unless the context otherwise requires, includes a share in resale right);
“resale royalty” has the meaning given in regulation 3;
“sale” has the meaning given in section 2 of the Sale of Goods Act 1979;
“sale price” has the meaning given in regulation 3(4);
“trustee in bankruptcy” means, in relation to Scotland, an interim or permanent trustee appointed under the Bankruptcy (Scotland) Act 1985;
“work” has the meaning given in regulation 4;
“work of joint authorship” has the meaning given in regulation 5(4).

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2006/0110738209/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/draft-artists-resale-right-regulations-2006/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

