# The Children Act 2004 Information Database (England) Regulations 2007, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations—
“the Act” means the Children Act 2004;
“archived information” shall be construed in accordance with regulation 8;
“child record” in relation to a child or participating young person (including a child or participating young person who is not ordinarily resident in England or who has died) means the information contained in the database relating to that person;
“the database” means the database established and operated, or to be established and operated, by the Secretary of State for Children, Schools and Families under section 12 of the Act;
“local authority” means a children’s services authority in England within the meaning of section 65(1) of the Act;
“national partner” has the meaning given in regulation 9(1)(b);
“parental responsibility” has the same meaning as in section 3 of the Children Act 1989;
“participating young person” has the meaning given in regulation 4(2);
“relevant young person” means a person (other than a child) in relation to whom arrangements under section 10 of the Act may be made;
“a Schedule 4 body” has the meaning given in regulation 11(1)(a);
“a Schedule 5 body” has the meaning given in regulation 11(1)(b);
“sensitive service” means a specialist or targeted service which relates to—
(a) sexual health,
(b) mental health, or
(c) substance abuse;
“specialist or targeted service” means any service which is not normally provided to all persons in a particular age group.
(2) In these Regulations any reference to a child record for which a local authority is responsible means a child record for which, by virtue of regulation 3(2), the authority is responsible, and references to a local authority being responsible for child records are to be construed accordingly.
(3) In these Regulations any reference to a person employed includes a person employed whether under a contract of service or a contract for services, a person seconded to the organisation in question and a person working as a volunteer, and references to an employee are to be construed accordingly.
(4) In these Regulations a person (A) is not to be treated as having the care of another person (B) by reason only of the fact that A acts as a childminder to B or provides day care to B for part of the day only.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2007/9780110777450/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/draft-children-act-2004-information-database-england-regulations-2007/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

