Paragraph 1 Interpretation
In this Schedule, “elected representative” means—
a Member of the House of Commons, a Member of the National Assembly for Wales, a Member of the Scottish Parliament or a Member of the Northern Ireland Assembly;
a Member of the European Parliament elected in the United Kingdom;
an elected member of a local authority within the meaning of section 270(1) of the Local Government Act 1972f1, namely—
in England, a county council, a district council, a London borough council or a parish council,
in Wales, a county council, a county borough council or a community council;
an elected mayor of a local authority within the meaning of Part II of the Local Government Act 2000f2;
the Mayor of London or an elected member of the London Assembly;
an elected member of—
the Common Council of the City of London, or
the Council of the Isles of Scilly;
an elected member of a council constituted under section 2 of the Local Government etc (Scotland) Act 1994f3; or
an elected member of a district council within the meaning of the Local Government Act (Northern Ireland) 1972f4.
Annotations
Footnotes
- f1
- f2
- f3
- f4