Regulation 41 Interpretation
In this Part—
-
“responsible carer”, in relation to a child, means—
- (a)
a person who is the only person responsible for the child; or
- (b)
a person who is a member of a couple where—
- (i)
both members of the couple are responsible for the child; and
- (ii)
the person has been nominated by the couple jointly as responsible for the child;
- (i)
- (a)
-
“responsible foster parent”, in relation to a child, means—
- (a)
a person who is the only foster parent in relation to the child; or
- (b)
a person who is a member of a couple where—
- (i)
both members of the couple are foster parents in relation to the child; and
- (ii)
the person has been nominated by the couple jointly as the responsible foster parent.
- (i)
- (a)
The nomination of a responsible carer or responsible foster parent for the purposes of paragraph (1) may be changed—
once in a 12 month period, beginning with the date of the previous nomination; or
on any occasion where the Secretary of State considers that there has been a change of circumstances which is relevant to the nomination.
Only one person may be nominated as a responsible carer or a responsible foster parent.
The nomination applies to all of the children for whom the claimant is responsible.