Paragraph 5 Interpretation: radioactive material and radioactive waste
In these Regulations—
-
“high-activity sealed source” means a sealed source where the activity of the contained radionuclide is equal to or exceeds the relevant activity value laid down in Table 4;
-
“radioactive material” means a substance or article which is not waste, and which satisfies the requirements of any of paragraphs 6, 7 or 8 as the paragraph applies to such a substance or article;
-
“radioactive waste” means a substance or article which is waste, and which satisfies the requirements of any of paragraph 6, 7 or 8; and
-
“sealed source” means a radioactive source in which the radioactive substance is permanently sealed in a capsule or incorporated in a solid form with the objective of preventing, under normal conditions of use, any dispersion of radioactive substances.