Paragraph 2 Interpretation: NORM
(1)
In this schedule, “NORM containing substance” means a solid substance or article which—
(a)
is either—
(i)
radioactive material or radioactive waste under paragraph 6(2) of schedule 8; or
(ii)
except where sub-paragraph (2) applies, radioactive waste under paragraph 7 of schedule 8 arising from the remediation of land contaminated by radium;
(b)
contains one or more of the radionuclides which are listed in column 1 of Table 1; and
(c)
has a concentration of radioactivity that does not exceed the value specified in column 2 of Table 2 in respect of that radionuclide.
(2)
Land is not contaminated under sub-paragraph (1)(a)(ii) unless the contamination occurred prior to 13th May 2000.