OpenLegislation

Regulation 5 Interpretation: exempt facilities

Original text. Later amendments are not shown.

In these Regulations—

  • “exempt facility” means—

    1. (a)

      an exempt waste operation,

    2. (b)

      an exempt water discharge activity,

    3. (c)

      an exempt groundwater activity, or

    4. (d)

      an exempt flood risk activity;

  • “exempt flood risk activity” means a flood risk activity that meets the requirements of paragraph 9 of Schedule 2;

  • “exempt groundwater activity” means—

    1. (a)

      a stand-alone groundwater activity that meets the requirements of—

      1. (i)

        in relation to Wales only, paragraph 7 of Schedule 2;

      2. (ii)

        in relation to England only, paragraph 8 of Schedule 2, or

    2. (b)

      a groundwater activity that—

      1. (i)

        is a groundwater tracer test as defined in paragraph 1 of Part 3 of Schedule 3,

      2. (ii)

        is also a radioactive substances activity by virtue of the using of radioactive material as a part of that test, and

      3. (iii)

        meets the requirements of—

        1. (aa)

          in relation to Wales only, paragraph 7 of Schedule 2;

        2. (bb)

          in relation to England only, paragraph 8 of Schedule 2;

  • “exempt waste operation” means a waste operation—

    1. (a)

      that is not carried on at an installation, and

    2. (b)

      that meets the requirements of paragraph 4(1) of Schedule 2;

  • “exempt water discharge activity” means a stand-alone water discharge activity that meets the requirements of—

    1. (a)

      in relation to Wales only, paragraph 5 of Schedule 2;

    2. (b)

      in relation to England only, paragraph 6 of Schedule 2.