# The Occupational Pension Schemes (Levies) Regulations 2005, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations––
“the 1993 Act” means the Pension Schemes Act 1993;
“the 1995 Act” means the Pensions Act 1995;
“the 2004 Act” means the Pensions Act 2004;
“active member”, in relation to a scheme, has the meaning given by section 318 of the 2004 Act (but subject to regulation 10(7));
“the administration levy” means the levy imposed under section 117 of the 2004 Act by regulation 4(1);
“deferred member” has the meaning given by section 124(1) of the 1995 Act (but subject to regulation 10(7));
“eligible scheme” has the meaning given by section 126 of the 2004 Act (but subject to regulations 15 to 18);
“financial year” means a period of 12 months ending with 31st March;
“the initial levy” means the levy imposed under section 174 of the 2004 Act by regulation 9;
“the initial period” means the period provided for by regulation 8;
“life member”, in relation to a scheme, means a person who is an active member but whose service under the scheme is only pensionable service by virtue of qualifying him for death benefits;
“member”, in relation to a scheme, has the meaning given by section 318 of the 2004 Act (but subject to regulations 5(6) and 11(4));
“the PPF Ombudsman levy” means the levy imposed under section 209(7) of the 2004 Act by regulation 4(2);
“pension credit member” has the meaning given by section 124(1) of the 1995 Act;
“pension credit rights” has the meaning given by section 124(1) of the 1995 Act;
“pension protection levy” means a levy imposed in accordance with section 175 of the 2004 Act;
“pensionable service” has the meaning given by section 124(1) of the 1995 Act;
“pensioner member” has the meaning given by section 124(1) of the 1995 Act;
“registrable scheme” has the meaning given by section 59(2) of the 2004 Act and regulations made under that section;
“scheme year”, in relation to a scheme, means—
(a) a year specified for the purpose of the scheme in any document comprising the scheme or, if none, a period of 12 months beginning on 1st April or on such other date as the trustees or managers select; or
(b) such other period (if any) exceeding 6 months but not exceeding 18 months as is selected by the trustees or managers—
(i) in connection with the commencement or termination of the scheme; or
(ii) in connection with a variation of the date on which the year or period referred to in paragraph (a) is to begin.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukdsi/2005/0110522176/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/draft-occupational-pension-schemes-levies-regulations-2005/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

