# The Public Services Reform (General Teaching Council for Scotland) Order 2011, Article 3: Interpretation


In this Order—
“the 1980 Act” means the Education (Scotland) Act 1980;
“the 1965 Act” means the Teaching Council (Scotland) Act 1965;
“educational establishment” has the same meaning as in the 1980 Act;
“further education institution” means a body listed under the heading “Institutions formerly eligible for funding by the Scottish Further Education Funding Council” in schedule 2 to the Further and Higher Education (Scotland) Act 2005 and “further education teacher” is to be construed accordingly;
“the GTCS” has the meaning given by article 4;
“the GTCS rules” has the meaning given by article 15;
“recognised teaching qualification” is to be construed in accordance with articles 29 and 30;
“the register” means the register of teachers kept by the GTCS in accordance with this Order and “registered” and “registration” are to be construed accordingly;
“registration criteria” means the criteria for registration set out in the GTCS rules which are to be met by individuals seeking registration;
“school” has the same meaning as in the 1980 Act and “school teacher” is to be construed accordingly;
“teacher” means an individual who has either obtained a recognised teaching qualification, or who has satisfied the GTCS that they have adequate education, training or experience to warrant registration;
“unfit to teach” has the meaning given by article 18(3).

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/sdsi/2011/9780111012246/article/3 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/draft-public-services-reform-general-teaching-council-for-scotland-order-2011/article-3
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

