# The Ecclesiastical Exemption (Listed Buildings and Conservation Areas) Order 1994, Article 2: Interpretation


(1) In this Order, unless the context otherwise requires—
“the Act” means the Planning (Listed Buildings and Conservation Areas) Act 1990;
“building” means an ecclesiastical building which is for the time being used for ecclesiastical purposes;
“church building” means a building whose primary use is as a place of worship;
“ecclesiastical exemption” means the exemption of buildings from the provisions of sections 3, 4, 7 to 9, 47, 54, 59 and 74 of the Act by virtue of sections 60(1) and 75(1)(b) of the Act;
“the Measure” means the Care of Cathedrals Measure 1990;
“the Methodist Church” means the Methodist Church as defined in section 2(1) of the Methodist Church Act 1976;
“monument” includes a tomb, gravestone or other memorial and any kerb or setting forming part thereof.
(2) Unless the context otherwise requires any reference in this Order to—
(a) a numbered article or Schedule is a reference to the article of or Schedule to this Order so numbered; and
(b) a numbered paragraph is a reference to the paragraph so numbered in the article in which the reference appears.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1994/1771/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/ecclesiastical-exemption-listed-buildings-and-conservation-areas-order-1994/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

