# The Education (Infant Class Sizes) (Grant) Regulations 1999, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations—
“the 1998 Act” means the School Standards and Framework Act 1998;
“approved expenditure” means expenditure approved by the Secretary of State under regulation 3;
“infant class” has the meaning given by section 4 of the 1998 Act;
“infant class grant” means grant paid to a local education authority by the Secretary of State under regulation 3;
“relevant school”, in relation to a local education authority, means a school containing one or more infant classes which is—
(a) in relation to any time before 1st September 1999—
(i) a county, voluntary or maintained special school maintained by that authority, or
(ii) a grant-maintained or grant-maintained special school situated within that authority’s area; and
(b) in relation to any time on or after that date—
(i) a community, foundation or voluntary school, or
(ii) a community or foundation special school,
maintained by that authority.
(2) A reference in paragraph (1) to a county, voluntary, maintained special, grant-maintained or grant-maintained special school shall be construed in accordance with the Education Act 1996.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1999/14/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/education-infant-class-sizes-grant-regulations-1999/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

