# The Education (Partnership Grant) Regulations 1998, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations—
“the 1996 Act” means the Education Act 1996;
“approved expenditure”—
(a) in relation to partnership grant, means expenditure approved by the Secretary of State under regulation 3(2); and
(b) in relation to research grant, means expenditure approved by him under regulation 5(2);
“independent school” means a registered school (as defined in section 465 of the 1996 Act);
“LEA” means a local education authority;
“maintained school” means—
(a) a school maintained by an LEA,
(b) a special school not so maintained, or
(c) a grant-maintained school.
“partnership grant” means grant payable under regulation 3;
“partnership project” has the meaning specified in regulation 3(1);
“project organiser” means any person (including an LEA or the proprietor of an independent school but not the governing body of a maintained school) who the Secretary of State is satisfied is organising or intends to organise a partnership project;
“research grant” means grant payable under regulation 5; and
references to a “school” include (except where the context otherwise requires) references to the proprietor thereof and persons acting with the proprietor’s authority.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1998/1222/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/education-partnership-grant-regulations-1998/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

