# The Education (Student Support) Regulations 2011, Regulation 158: Interpretation


(1) In this Part, —
(a) “period ordinarily required to complete the full-time equivalent” means the period that a standard full-time student would require to complete the full-time equivalent;
(b) “standard full-time student” means a student who is to be taken—
(i) to have begun the full-time equivalent on the same date as the eligible postgraduate student began the part-time postgraduate course in question;
(ii) not to have been excused any part of the full-time equivalent;
(iii) not to have repeated any part of the full-time equivalent; and
(iv) not to be absent from the full-time equivalent other than during vacations.
(2) In this Part, the intensity of study is calculated as follows and expressed as a percentage—
PTFTx100where
PT is the number of modules, credits, credit points, points or other unit to be awarded to the eligible part-time student by the academic authority if the student successfully completes the academic year in connection with which that student is applying for support;FT is the number of modules, credits, credit points, points or other unit that a standard full-time student would be required to obtain in each academic year in order to complete the full-time equivalent within the period ordinarily required to complete that course.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2011/1986/regulation/158 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/education-student-support-regulations-2011/regulation-158
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

