# The Electrical Equipment for Explosive Atmospheres (Certification) Regulations 1990, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations, unless the context otherwise requires —
“certificate of conformity” means the certificate referred to in Article 8 of the Framework Directive except that in relation to the electrical equipment designed for work underground in mines susceptible to firedamp it means the certificate referred to in Article 8 of the Gassy Mines Directive;
“electrical equipment” means any constituent part of an electrical installation or any other electrical device to which the Framework Directive or the Gassy Mines Directive applies;
“the First Specific Directive” means Council Directive No.79/196/EEC concerning electrical equipment for use in potentially explosive atmospheres employing certain types of protection, as adapted to technical progress by Commission Directives No.84/47/EEC and 88/571/EEC;
“the Framework Directive” means Council Directive No.76/117/EEC concerning electrical equipment for use in potentially explosive atmospheres;
“the Gassy Mines Directive” means Council directive No.82/130/EEC concerning electrical equipment for use in potentially explosive atmospheres in mines susceptible to firedamp, as adapted to technical progress by Commission Directive No.88/35/EEC;
“harmonised standards” means the standards specified in Annex 1 of the First Specific Directive except that in relation to the electrical equipment designed for work underground in mines susceptible to firedamp it means the standards specified in Annex A (amended in accordance with Annex B) to the Gassy Mines Directive;
“certification body” means a body appointed for the purposes of regulation 3(1);
“inspection certificate” means the certificate referred to in Article 9 of the Framework Directive except that in relation to the electrical equipment designed for work underground in mines susceptible to firedamp it means the certificate referred to in Article 9 of the Gassy Mines Directive.
(2) Unless the context otherwise requires, any reference in these Regulations to—
(a) a numbered regulation, is a reference to the regulation so numbered in these Regulations;
(b) a numbered paragraph, is a reference to the paragraph so numbered in the regulation in which that reference appears.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1990/13/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/electrical-equipment-for-explosive-atmospheres-certification-regulations-1990/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

