# The Electricity (Imported Capacity) Regulations 1990, Regulation 2: Interpretation


In these Regulations—
“the Act” means the Electricity Act 1989;
“contract capacity” means the wattage specified in a contract for the purchase of eligible electricity generated outside the United Kingdom;
“eligible electricity” means electricity generated outside the United Kingdom in prescribed circumstances;
“interconnector” means a system of electric lines and electrical plant by means of which electricity generated outside the United Kingdom may be conveyed to the United Kingdom;
“interconnector capacity” means the highest wattage of electricity which can be conveyed indefinitely by means of an interconnector without causing damage to it, measured—
(a) in the case of an interconnector between an alternating current system and a direct current system, on the alternating current side of the relevant converter-transformer; or
(b) in the case of an interconnector between two alternating current systems, at the first substation in the United Kingdom;
“relevant converter-transformer” means—
(a) in relation to an interconnector having one converter-transformer located in the United Kingdom and another converter-transformer located outside the United Kingdom, the converter-transformer located in the United Kingdom; and
(b) in relation to an interconnector having only one converter-transformer, that converter-transformer;
“prescribed circumstances” means the circumstances prescribed in regulation 3 of these Regulations.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/1990/265/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/electricity-imported-capacity-regulations-1990/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

