# The Environment Agency (Inland Waterways) Order 2010, Article 2: Interpretation

Extent: E+W+S

In this Order—
“the Agency” means the Environment Agency;
“commercial vessel” means any vessel that is kept or used for any commercial purpose not being a non-charging vessel, and in this definition “non-charging vessel” means a vessel in respect of which neither the owner nor any operator receives any form of payment from any person for or in connection with any voyage or excursion other than as a contribution to the direct expense of operating the vessel during that voyage or excursion;
“master” in relation to a vessel means the person for the time being (whether lawfully or not) having command or charge of the vessel;
“notice” means notice in writing;
“officer”, except in article 21, means an officer or agent of the Agency duly authorised in writing by the Agency to exercise powers conferred by this Order;
“on” in relation to a vessel on the waterways includes in or upon the waterways, whether or not the vessel is floating;
“unincorporated association” does not include a partnership;
“vessel” includes every description of vessel with or without means of propulsion of any kind and includes anything constructed or used to carry persons, goods, plant or machinery, or to be propelled or moved, on, in or by water; and
“waterways” means unless the context otherwise requires any of the waterways described in article 3(2).

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2010/699/article/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/environment-agency-inland-waterways-order-2010/article-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

