OpenLegislation

Article 2 Interpretation

Changes not yet applied. Later legislation changes this provision in ways not yet written into the text below:

(1)

In this Order—

  • “access route” means a strip of land 10 metres wide which is the subject of an agreement including the requirements specified in Schedule 2 as to public access;

  • “agreement” means an agreement under section 18(3) of the Agriculture Act 1986 as respects agricultural land in the area designated by article 3;

  • “conservation plan” means a plan for the carrying out of one or more of the operations specified in Schedule 5 which the farmer undertakes, as part of an agreement, to implement within a period of two years;

  • “extensive permanent grassland” means permanent grassland which is receiving no or only minimal inputs of fertiliser or pesticides;

  • “farmer” means a person who has an interest in agricultural land in the area designated by article 3 and who has entered into an agreement with the Minister;

  • “grassland” means land on which the vegetation consists primarily of grass species;

  • “hay meadow” means land used for the production of hay;

  • “improved permanent grassland” means permanent grassland which is receiving regular inputs of fertiliser;

  • “livestock unit” means—

    1. (a)

      1 bovine animal more than two years old;

    2. (b)

      1.66 bovine animals from six months old to two years old inclusive;

    3. (c)

      6.66 sheep; or

    4. (d)

      1 horse more than six months old;

  • “permanent grassland” means grassland which has not been ploughed or reseeded for at least five years;

  • “recognised dairy breed” means one of the following breeds, namely, Ayrshire, British Friesian, British Holstein, Dairy Shorthorn, Guernsey, Jersey and Kerry;

  • “wetland” means land which is subject to regular flooding or which is waterlogged for the greater part of the year;

  • “woodland” means land used for woodland where that use is ancillary to the farming of land for other agricultural purposes.

(2)

Any reference in this Order to a numbered article or Schedule shall be construed as a reference to the article or Schedule bearing that number in this Order.