# Episcopal Endowments and Stipends Measure 1943, Section 8: Interpretation.

Extent: E

(1) In this Measure the following expressions have the meanings hereby respectively assigned to them—
“the bishop” ..., means the bishop for the time being of the diocese in question;
“diocesan authority” has the same meaning as in the Parochial Church Councils (Powers) Measure 1956;
“endowments” includes any commutation or other payment charged on the common fund of the Commissioners and any money in their hands which represents the proceeds of a sale of land, or of a house of residence, or a fund for repair of a house of residence;
“house of residence” includes any grounds attached to such a house and any buildings occupied therewith;
“property” does not include an advowson or right of patronage, but, save as aforesaid, includes real and personal property of every description; and
“scheme” means scheme under this Measure.
(2) This Measure applies in relation to an archbishop and his see as it applies in relation to a bishop and his see.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukcm/Geo6/6-7/2/section/8 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/episcopal-endowments-and-stipends-measure-1943/section-8
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

