Regulation 3 Interpretation
In these Regulations unless the context otherwise requires, the following expressions have the meanings hereby assigned to them, that is to say:—
-
“the Act” means the Erskine Bridge Tolls Act 1968;
-
“authorised officer” means an officer authorised by or on behalf of the Secretary of State to carry out duties on the specified roads for the time being on duty;
-
“breakdown” , in relation to a vehicle, has the same meaning as in section 7(8) of the Act;
-
“carriageways” means the parts of the specified roads reserved for the passage of vehicles;
-
“constable” means any constable (as defined by the Police (Scotland) Act 1967( f1) of, or required for the time being to serve in, a police force maintained under the said Act for the police area in which the specified roads are situated;
-
“cycle” means a bicycle or tricycle not being a motor vehicle;
-
“cycle tracks” means the parts of the specified roads reserved for the passage of cycles;
-
“drive” , in relation to a vehicle, includes move, and “driver” and “driven” shall be construed accordingly;
-
“footways” means the parts of the specified roads over which the public has a right of passage on foot only;
-
“owner” in relation to a vehicle which is the subject of a hiring agreement or hire purchase agreement, means the person in possession of the vehicle under that agreement;
-
“public service vehicle” shall be construed in accordance with section 1 of the Public Passenger Vehicles Act 1981( f2);
-
“the relevant works” and “the specified roads” have respectively the meanings as in sections 4(6) and 1(3) of the Act;
-
“toll” means the appropriate toll payable under an order for the time being in force under section 2 of the Act; and payment of a toll shall include the surrender of cash, cheque or prepaid voucher;
-
“toll-booth” means one of the toll-booths situated as described in regulation 4 of these Regulations;
-
“vehicle” means a mechanically-propelled vehicle intended or adapted for use on roads.
Annotations
Footnotes
- f1
- f2