# Regulation No 31 (EEC), 11 (EAEC), laying down the Staff Regulations of Officials and the Conditions of Employment of Other Servants of the European Economic Community and the European Atomic Energy Community, Article 56


An official may not be required to work overtime except in cases of urgency or exceptional pressure of work; night work, and all work on Sundays or public holidays, may be authorised only in accordance with the procedure laid down by the appointing authority. The total overtime which an official may be asked to work shall not exceed 150 hours in any six months.
Overtime worked by officials in function group AD, and in function group AST 5 to 11. shall carry no right to compensation or remuneration.
As provided in Annex VI, overtime worked by officials in grades SC 1 to SC 6 and grades AST 1 to AST 4 shall entitle them either to compensatory leave or to remuneration where requirements of the service do not allow compensatory leave during two months following that in which the overtime was worked.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/eur/1962/31/article/56 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/eu-regulation-1962-31/article-56
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

