Article 2 Interpretation
In these Rules
-
“the Measure” means the Care of Churches and Ecclesiastical Jurisdiction Measure 1991;
-
“article” includes any article appertaining to a building which is subject to the faculty jurisdiction by virtue of an order made under section 11(4) of the Measure;
-
“the archdeacon” means the archdeacon of the archdeaconry in which the church or churchyard concerned is situated;
-
“the chancellor” and “the registrar” mean, in relation to any proceedings, the chancellor and the registrar respectively of the diocese in which the church or churchyard is situated, and include any person appointed to act as the deputy of the chancellor or registrar, as the case may be;
-
“church” includes any building (1) which is for the time being subject to the faculty jurisdiction by an order made by the bishop under section 6 of the Faculty Jurisdiction Measure 1964f1, or (2) which is licensed by the bishop of a diocese after the coming into operation of section 11 of the Measure for public worship according to the rites and ceremonies of the Church of England unless such building has been excluded from the faculty jurisdiction by order made under section 11(3) of the Measure;
-
“court” means the consistory court of the diocese in which the church or churchyard is situated and the chancellor or registrar thereof;
-
“injunction” means an order constituting an injunction under section 13(4) of the Measure;
-
“minister” has the same meaning in these Rules as in section 31(1) of the Measure;
-
“restoration order” means an order made under section 13(5) of the Measure.
The Interpretation Act 1978f2 shall apply for the interpretation of these Rules as it applies for the interpretation of Measures passed by the General Synod.
Annotations
Footnotes
- f1
- f2