Regulation 2 Interpretation of this Part
In this Part—
-
“carrier authority” means an authority granted under section 5 of the Firearms Act 1968 in relation to a person carrying on business transporting prohibited weapons or prohibited ammunition;
-
“competitive shooting authority” means an authority under section 5 of the Firearms Act 1968 granted in relation to a person training for, or competing in, a sporting competition;
-
“dealer authority” means an authority under section 5 of the Firearms Act 1968 granted in relation to a firearms dealerf1, except where the authority is granted to a museum which holds a licence under the Schedule to the Firearms (Amendment) Act 1988;
-
“exhibitor authority” means an authority granted under section 5 of the Firearms Act 1968 in relation to a person exhibiting prohibited weapons or prohibited ammunition at an arms fair held in England, Wales or Scotland;
-
“maritime security authority” means an authority granted under section 5 of the Firearms Act 1968 in relation to a person carrying on business providing on-board, armed protection to ships or other sea-going vessels;
-
“trophy of war authority” means an authority granted under section 5 of the Firearms Act 1968 authorising a person to temporarily possess a firearm which was acquired as a trophy of war.
Annotations
Footnotes
- f1
-
For the meaning of “firearms dealer” see section 57(4) of the Firearms Act 1968.