# Fireworks and Pyrotechnic Articles (Scotland) Act 2022, Section 51: Interpretation

Extent: S

In this Act—
“chief constable” means the chief constable of the Police Service of Scotland,
“constable” has the same meaning as in section 99(1) of the Police and Fire Reform (Scotland) Act 2012,
“firework control zone”, in relation to the area of a local authority, means a place within the area which has been designated as a firework control zone by the local authority under section 27(1) (and a reference to such a zone includes a zone as it has been amended),
“fireworks licence” means a fireworks licence granted by the Scottish Ministers under section 9,
“licensed person” means a person who has a fireworks licence (and a reference to an unlicensed person is to be construed accordingly),
“public fireworks display” means a fireworks display at which the public, or any section of the public, are present (whether or not they have paid to be) that complies with regulations made under section 6 of the Fireworks Act 2003 (if any),
“regulatory authority” means—
(a) the Chief Constable of the Police Service of Scotland,
(b) the Health and Safety Executive,
(c) a local authority,
(d) a local weights and measures authority.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/asp/2022/9/section/51 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/fireworks-and-pyrotechnic-articles-scotland-act-2022/section-51
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

