OpenLegislation

Regulation 10 Placements outside England and Wales

Changes not yet applied. Later legislation changes this provision in ways not yet written into the text below:

(1)

A voluntary organisation are not to place a child outside theBritish Islandsf1.

(2)

Where a responsible authority make arrangements to place a childoutside England or Wales they are to ensure that, so far as reasonablypracticable, requirements are complied with in relation to the childwhich would have applied under these Regulations if the child had beenplaced in England or Wales.

(3)

In the case of a local authority, paragraph (2) is subject to theprovisions of paragraph 19 of Schedule 2 to the Act (arrangements bylocal authorities to assist children to live outside England andWales).

Annotations

Footnotes

f1

Islands are defined in the Interpretation Act 1978(c.30) as meaning the United Kingdom, the Channel Islands and the Isleof Man.