Regulation 39 Placements outside England
(1)
A voluntary organisation shall not place a child outside the British Islandsf1.
(2)
Where a responsible authority makes arrangements to place a child outside England it shall ensure, so far as reasonably practicable, that the requirements which would have applied under these Regulations had the child been placed in England, are complied with.
(3)
In the case of a placement by a local authority outside England or Wales, paragraph (2) is subject to the provisions of paragraph 19 of Schedule 2 to the 1989 Act (arrangements to assist children to live abroad).
Annotations
Footnotes
- f1
-
“British Islands” are defined in the Interpretation Act 1978 (c. 30) as meaning the United Kingdom, the Channel Islands and the Isle of Man.