# The Genetically Modified Food (England) Regulations 2004, Regulation 2: Interpretation


(1) In these Regulations —
“the Act” means the Food Safety Act 1990;
“food authority” does not include
(a)the council of a district of a non-metropolitan county, except where the county functions have been transferred to that council pursuant to a structural change, or
(b)the appropriate Treasurer referred to in section 5(1)(c) of the Act (which deals with the Inner and Middle Temple);
“Regulation 1829/2003” means Regulation (EC) No. 1829/2003 of the European Parliament and of the Council on genetically modified food and feed ;
“specified Community provision” means a provision of Regulation 1829/2003 specified in Column 1 and described in Column 2 of the Schedule to these Regulations.
(2) In these Regulations—
(a) any reference to a numbered article is a reference to the article so numbered in Regulation 1829/2003;
(b) any reference to a numbered regulation is a reference to the regulation so numbered in these Regulations;
(c) any reference to a Schedule is a reference to the Schedule to these Regulations.
(3) Other expressions used in these Regulations and in Regulation 1829/2003 have the same meanings in these Regulations as in Regulation 1829/2003.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2004/2335/regulation/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/genetically-modified-food-england-regulations-2004/regulation-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

