# The Greater London Authority Elections Rules 2007, Paragraph 2: Interpretation


(1) In the rules in this Schedule, unless the context indicates otherwise—
“candidate” means a candidate to be the Mayor;
“Combination of Polls Regulations” means the Representation of the People (Combination of Polls) (England and Wales) Regulations 2004 ;
“counting observer” has the same meaning as in regulation 2 of the Referendum Regulations;
“counting officer” has the same meaning as in regulation 9 of the Referendum Regulations;
“election” mean an election for the return of the Mayor;
“electoral area” where the Authority election is held together with a referendum, includes a voting area where the referendum is held;
...
“local authority mayoral election” means an election conducted under the Local Authorities (Mayoral Elections) (England and Wales) Regulations 2007 ;
...
“petition organiser” has the same meaning as in regulation 3 of the Local Authorities (Referendums) (Petitions and Directions) (England) Regulations 2000 ;
“polling observer” has the same meaning as in regulation 2 of the Referendum Regulations;
“referendum” means a referendum conducted under the Referendum Regulations;
“Referendum Regulations” means the Local Authorities (Conduct of Referendums) (England) Regulations 2007 ;
“relevant election or referendum” means one or more of the following—
(a)a Parliamentary election,
(b). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(c)a local government election (including another Authority election where more than one is taken together),
(d)a local authority mayoral election or referendum in accordance with regulations made under sections 44 and 105, or 45 and 105, of the Local Government Act 2000 ;
“voting area” has the same meaning as in regulation 2 of the Referendum Regulations.
(2) In the case of a referendum, a reference to a—
(a) “candidate” shall be construed as a reference to a counting observer,
(b) “election agent” shall be construed as a reference to a counting observer,
(c) “polling agent” shall be construed as a reference to polling observer,
(d) “returning officer” shall be construed as a reference to a counting officer.
(3) Reference to a rule by number alone is a reference to the rule so numbered in this Schedule.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/uksi/2007/3541/schedule/7/paragraph/2 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/greater-london-authority-elections-rules-2007/schedule-7/paragraph-2
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

