# Housing and Town Development (Scotland) Act 1957, Section 27: Interpretation.


(1) This Act shall be construed as one with the principal Act, and, without prejudice to the generality of the foregoing provision, any reference in the principal Act . . . to—
(a) any enactment contained in the principal Act which is amended by this Act shall be construed as a reference to that enactment as so amended, and
(b) an Exchequer contribution payable under Part VI of the principal Act shall be construed as including a reference to an Exchequer contribution payable under Part I of this Act.
(2) In this Act the expression “principal Act” means the Housing (Scotland) Act, 1950.
(3) Any reference in this Act to a provision of the principal Act shall include a reference to the corresponding provision of any enactment repealed by that Act.
(4) Any reference in this Act to any enactment shall be construed as a reference to that enactment as amended, extended or applied by any subsequent enactment, including this Act.
(5) Any provision of this Act containing a reference to the sixteenth day of May shall, in its application to a local authority whose financial year begins on a day other than the sixteenth day of May, have effect with the substitution for the said reference of a reference to that other day.

---
Source: https://www.legislation.gov.uk/ukpga/Eliz2/5-6/38/section/27 (the official version)
Page: https://openlegislation.uk/housing-and-town-development-scotland-act-1957/section-27
Contains public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0. Source: legislation.gov.uk, The National Archives.

